ד"ר נעם הופר

2020-               Assistant Professor, Bar-Ilan University
2019-20           Kreitman Post-Doctoral Fellowship, Ben-Gurion University
2019-20           Lecturer, Levinsky College of Education
2017-19           Post-Doctoral Researcher, Bar-Ilan University (ISF Project: ‘The Life Sciences in Early Modern Philosophy’, PI: Prof. Ohad Nachtomy)

Education

2011-2017            Ph.D. in Philosophy, Indiana University Bloomington.
                                Minor in Germanic Studies
                                Dissertation: Kant’s Theoretical Conception of God
Committee: Allen Wood (chair), Sandra Shapshay, Timothy O’Connor, Michel Chaouli
2002-6                   M.A. in Philosophy.  Summa Cum Laude, Tel Aviv University
                                Thesis: “On the Notion of the Interesting: Aspects in Aesthetics”
                                Advisor: Eli Friedlander
1998-2002            B.A. in Philosophy.  Magna Cum Laude, Tel Aviv University

פרסומים

“Dialectical Illusion in Kant’s Only Possible Argument” Kantian Review, 25:3 (2020)

“Kant’s Regulative Metaphysics of God and the Lawfulness of Nature” Southern Journal of Philosophy, 57:2 (2019).

“The Relation between God and the World in the Pre-Critical Kant: was Kant a Spinozist?” Kantian Review 21:2 (2016).

“Kant’s Religion and the Reflective Judgment” in Margit Ruffing, Claudio La Rocca, Alfredo Ferrarin & Stefano Bacin (eds.), Kant Und Die Philosophie in Weltbürgerlicher Absicht: Akten des Xi. Kant-Kongresses 2010. De Gruyter. (2013).

Book reviews:

Review of Edward Kanterian, Kant, God and Metaphysics: The Secret Thorn (Routledge 2017), The European Journal of Philosophy, 27:3 (2019).

תחומי ענין

תחומי ענין: