המחלקה לפילוסופיה בבר אילן

חשיפה לרעיון פילוסופי היא חווית גילוי משַנה פרספקטיבה, המעניקה מבט חדש ומעורר מחשבה על הדברים. לפילוסופיה תמיד היה תפקיד מכריע בעיצוב התרבות ובהבנת האדם את סביבתו ואת עצמו לאורך ההיסטוריה. המחלקה לפילוסופיה בבר אילן רואה חשיבות עליונה בשיתוף ידע זה, ובהקניית הכלים הפילוסופיים לניתוח והבנת העולם בו אנו חיים. ללימוד ולתרגול הפילוסופיה יכולת תרומה אדירה לנכנס בשעריה, הן בפני עצמה והן כהעשרה לכל תחום לימודי אחר. המחלקה לפילוסופיה בבר אילן היא אחת משש המחלקות האוניברסיטאיות בישראל ללימודי הפילוסופיה.

הוראה

המחלקה לפילוסופיה בבר אילן מעניקה השכלה מצוינת ומרחב מחקרי בכל תחומי הליבה של הפילוסופיה; וביניהם: היסטוריה של הפילוסופיה העתיקה והמודרנית, אתיקה, תורת ההכרה, פילוסופיה פוליטית, תורת היש, אסטטיקה, לוגיקה, פילוסופיה של המדע, ביקורת תרבות ועוד. מרצי המחלקה הם כולם חוקרים פעילים ומוערכים, החולשים על מגוון תחומי מחקר, ומלמדים מתוך פרספקטיבה עדכנית על תחום ההוראה שלהם, ומתוך עידוד חשיבה עצמאית ודיון פורה בכיתה. הלימודים מתקיימים בפורמטים שונים: הרצאות, דיונים, הדרכות אישיות, הכוונה ביבליוגרפית, והענקת משוב אישי על עבודות כתובות. בנוסף משתתפים הסטודנטים באירועי המחלקה השונים כגון כנסים והרצאות של מרצים אורחים מרחבי העולם. המרצים שלנו מככבים דרך קבע ברשימת המרצים המצטיינים באוניברסיטה, והמחלקה ידועה בהיותה "ידידותית למשתמש" וביחס הפרטני לו זוכים תלמידינו. תלמידי המחלקה שותפים לרוח המחקרית ומפעילים יוזמות עצמאיות שונות, כגון קבוצות לימוד, אתר פייסבוק, וביקורת עמיתים.

המחלקה מעניקה את התארים הבאים: תואר ראשון; תואר שני לימודי או מחקרי (בפילוסופיה; בביו-אתיקה; או בתכנית המשולבת משפטים-פילוסופיה), ותואר שלישי.

מחקר

מרצי המחלקה לפילוסופיה הם חוקרים מהשורה הראשונה ותורמים למחקר העדכני ביותר בתחומי התמחותם. מחקרי המרצים מתפרסמים בכתבי העת האקדמיים המובילים, ומוצגים מעל בימות הכנסים המקצועיים ברחבי העולם. בארץ, חברי הסגל שלנו חברים באגודה הפילוסופית הישראלית, ונוטלים חלק בשיתופי פעולה אקדמיים – הן עם פילוסופים ממחלקות אחרות והן עם חוקרים מדיסציפלינות אחרות.

תחומי המחקר בהם מתבלטת המחלקה במיוחד הם: אתיקה וביו-אתיקה; אסטטיקה; תפיסה; פילוסופיה של הזמן; ספקנות; הפילוסופיה של לייבניץ; פילוסופיה גרמנית; ופילוסופיה של השפה.

מיקום

המחלקה לפילוסופיה ממוקמת בבניין נפרד אותו היא חולקת עם המחלקה למחשבת ישראל. בבניין החדיש והמרווח נמצאת גם הספריה הייעודית העשירה שלנו - ספריית פילוסופיה - ובה גם מחשבים ושירותי צילום והדפסה לרווחת הסטודנטים. הבניין מוקף מדשאות ובקרבתו קפיטריה, גנים, ספריות, אמפי-פארק, וכל המיטב שיש לקמפוס אקדמי ותיק כמו בר אילן להציע. המיקום של האוניברסיטה במרכז הארץ מאפשר גישה נוחה מאד בתחבורה ציבורית ופרטית, והקִרבה לערים המרכזיות מעניקה שפע של אפשרויות לשלב חווית לימודים אינטלקטואלית, לצד עבודה, ופעילויות תרבותיות וחברתיות.

להרשמה למסלולי המחלקה לפילוסופיה ולמידע כללי על המחלקה לפילוסופיה באוניברסיטת בר-אילן, צרו קשר כעת דרך עמוד צור קשר או חייגו: 03-5318256