מר אריאל קורן

תחומי לימוד
תואר ראשון דו חוגי: פסיכולוגיה ופילוסופיה

"כאשר התכוננתי להתחיל את לימודי התואר הראשון בפסיכולוגיה, התלבטתי באיזה חוג אבחר כחוג משני. עמדו בפני מספר אפשרויות היכולות להשפיע על עתידי המקצועי. לאחר לבטים החלטתי ללכת דווקא אחר נטיית לבי ובחרתי ללמוד פילוסופיה. בחרתי בפילוסופיה משום שלאורך השנים נמשכתי לתחום וקראתי ספרי פילוסופיה והגות יהודית. בנוסף, כאשר קראתי טקסטים שונים מצאתי קשר בין פסיכולוגיה לפילוסופיה ורציתי ללמוד עוד על היחס ביניהן. החלטתי להצטרף למחלקה וללמוד פילוסופיה באופן מסודר מפי אלו המומחים בה.

אני שמח על הבחירה שעשיתי משום שבמחלקה מצאתי את מבוקשי. במחלקה ניתנה לי האפשרות לבחור את הקורסים אותם רציתי ללמוד באופן שאינו מתנגש עם לימודי הפסיכולוגיה. בקורסים אותם לקחתי מצאתי את התשתית הרעיונית אשר הובילה לפסיכולוגיה הנחקרת ונלמדת כיום וגיליתי תחומים בפסיכולוגיה אשר נחקרים דווקא על ידי פילוסופים וקיימת השפעה הדדית בין המחלקות בנושאים מסוימים. כתוצאה מכך העמקתי את הבנתי גם בפסיכולוגיה. מלבד זאת, קורסים אותם לקחתי במחלקה וביניהם לוגיקה וקריאות טקסטים, תרמו לי בהבנת טקסטים וחשיבה מדעית בפסיכולוגיה ובכלל.

צוות המרצות והמרצים במחלקה הנם בעלי ידע נרחב, מסבירי פנים וזמינים לתלמידים מעבר לזמן השיעורים בצורה יוצאת דופן לעומת מחלקות אחרות באוניברסיטה ואף מאפשרים שיח פתוח עם התלמידים. אני חש שלימודי פילוסופיה הם חשובים עבור מי שלומד כל מקצוע באשר הוא במידה וליבו מושך אותו להגות פילוסופית."

תאריך עדכון אחרון : 24/01/2023